Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 08.07.16р. по 14.07.2016р.


На 28-му тижні 2016 року (за період з 08.07.16р. по 14.07.2016р.) в Дніпропетровській області зареєстровано 307 випадки захворювання на гострі кишкові інфекції проти 262 випадків за попередній тиждень. Захворюваність зросла на 17,18%. Рівні захворюваності на гострі кишкові інфекції відповідають сезонним для даного періоду року.

В Нікопольському районі (селище Чкалово) зареєстровано випадок групового захворювання на гостру кишкову інфекцію трьох дітей з однієї багатодітної родини. Зараження дітей відбулось у побуті в умовах недотримання правил особистої гігієни та при вживанні харчових продуктів без попередньої термічної обробки.

Спалахів гострих кишкових інфекцій та вірусного гепатиту не зареєстровано.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулось 5 осіб проти 9 осіб на попередньому тижні – захворюваність зменшилась на 4 випадки.

Серед населення області випадків отруєння дикорослими грибами та захворювання на ботулізм не зареєстровані.

Зареєстровано 2 випадки захворювання на лептоспіроз, обоє захворілих – мешканці Дніпропетровського району.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email