Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 09.09.16р. по 15.09.2016р.


На 37-му тижні 2016 року (за період з 09.09.16р. по 15.09.2016р.) в Дніпропетровській області зареєстровано 386 випадків захворювання на гострі кишкові інфекції проти 350 випадків на попередньому тижні.

Захворюваність зросла на 10,3%, показник захворюваності склав 11,63 проти 10,55 на 100 тисяч населення.

Рівні захворюваності на гострі кишкові інфекції відповідають сезонним для даного періоду року.

По м. Синельникове, серед вихованців дошкільного навчального закладу № 5 зареєстровано епідемічне ускладнення на гостру кишкову інфекцію, в наслідок якого постраждало 8 дітей. Фахівцями Державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено епідеміологічне розслідування з відбором проб зовнішнього середовища та обстеженням контактних дітей і робітників закладу. Обставинами, які сприяли виникненню епідемічного ускладнення могли послужити порушення технології приготування страв, недотримання правил особистої гігієни персоналом та порушення санітарно – протиепідемічного режиму.  Протиепідемічні заходи тривають.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулось 10 осіб проти 6 осіб на попередньому тижні (захворюваність + 4 випадки). Показник захворюваності склав 0,33 (на 100 тисяч населення) проти 0,18.

Спалахів вірусного гепатиту не зареєстровано.

Серед жителів міст Дніпро та Жовті Води зареєстровано 3 випадки захворювання на лептоспіроз, захворілі госпіталізовані  в ЛПЗ. Випадків захворювання сказу серед тварин не зареєстровано.

 

Випадків отруєння дикорослими грибами та захворювання на ботулізм серед населення не зареєстровано.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

 

Гончарова О.В.

Print Friendly, PDF & Email