Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 16.12.16р. по 22.12.2016р.


У період з 16.12.16р. по 22.12.2016р. в Дніпропетровській області спостерігається подальше поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій. Захворюваність зросла на 5%. За медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося більше 43 тисячі осіб.

Епідемічний поріг по області перевищено  в 2,3 рази.

Перевищення епідемічного порогу захворюваності спостерігається на всіх адміністративних територіях (крім м.Покров).

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип знизилась на 2% (за рахунок дітей шкільного віку). Зареєстровано понад 23 тисяч випадків. Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  складає 55%.

За результатами вірусологічного моніторингу, який здійснюється ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», встановлено циркуляцію на території області вірусів грипу А (H3N2), парагрипу та аденовірусу.

Спалахів гострих кишкових інфекцій та вірусного гепатиту не зареєстровано.

За звітний тиждень по області зареєстровано 194 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію проти 167 випадків на попередньому тижні. Показник захворюваності склав 5,85 проти 5,03 на 100 тисяч населення. Захворюваність зросла на 16%.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 4 осіб, проти 11 на минулому тижні. Показник захворюваності склав 0,12 на 100 тисяч населення.

В  осередку сказу серед тварин,  контактних  з хворими тваринами  не зареєстровано.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Гончарова О.В.

Print Friendly, PDF & Email