Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 30.12.16р. по 05.01.2017р


У період з 30.12.16р. по 05.01.2017р. в Дніпропетровській області з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося більше 18 тисяч осіб.

Тенденція до росту захворюваності зменшилась на 40 %, це пов’язано з новорічними святами та канікулами в навчальних закладах.

Епідемічний поріг по області перевищено  на 40%.

Перевищення епідемічного порогу захворюваності спостерігається на 24 адміністративних територіях. Найбільші рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців в м.Нікополь, Марганець та Нікопольського району.

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип знизилась на 40% (переважно за рахунок дітей шкільного віку). Зареєстровано понад 9 тисяч випадків. Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  складає 49%.

За результатами вірусологічного моніторингу, який здійснюється ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», встановлено циркуляцію на території області вірусів грипу А (H3N2), парагрипу та аденовірусу.

Спалахів гострих кишкових інфекцій та вірусного гепатиту не зареєстровано.

За звітний тиждень по області зареєстровано 185 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію проти 195 випадків на попередньому тижні. Показник захворюваності склав 5,5 проти 5,9 на 100 тисяч населення. Захворюваність знизилась на 6%.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 9 осіб, проти 6 на минулому тижні. Показник захворюваності склав 0,3 на 100 тисяч населення.

В  2 -х осередках  сказу серед  диких тварин, контактних  з хворими тваринами   та постраждалих не зареєстровано.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

Пилипенко Л.Г.

Print Friendly, PDF & Email