Лабораторно-інструментальні дослідження умов праці для атестації робочих місць


атестація  робочого місця на підприємстві

атестація робочого місця на підприємстві

Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», має  необхідні сертифікати атестації та акредитації і проводить  лабораторно-інструментальні дослідження  умов праці  для атестації робочих місць.

На підприємствах, в організаціях, установах, незалежно від форм власності та господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працівників, проводиться атестація робочих місць за умовами праці.

    Оцінка умов праці  базується на аналізі чинників виробничого середовища та трудового процесу.

Під факторами трудового процесу розуміють основні його характеристики:

Важкість праці – характеристика трудового процесу, яка відображає переважне навантаження на опорно-руховий апарат і функціональні системи організму (серцево-судинну, дихальну та інші, що забезпечують його діяльність).

Напруженість праці – характеристика трудового процесу, яка відображає навантаження переважно на нервову систему, органи чуття та емоційну сферу працівника.

«Гігієнічна  класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу» ( Наказ МОЗУ № 248 від 08.04.2014р)  спрямована на  гігієнічну оцінку умов  та характеру праці  на робочих місцях працівників.                            На базі ДУ «Дніпропетровський  ОЛЦ ДСЕСУ» надаються послуги з організації та проведення  досліджень  важкості та напруженості праці для атестації робочих місць на підприємствах.

Оплата послуг за  Прейскурантом, затвердженим Постановою КМУ № 1351 від 27.08.03р. Вартість послуг на сьогоднішній день є найбільш прийнятною та   найнижчою  у порівнянні з іншими лабораторіями.

Подання заяви та оформлення договорів здійснюється за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Щербаня, 6. За довідками та додатковою інформацією прошу звертатися за телефонами:  731-96-73 – відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень, 731-96-74 – договірний відділ або http:// www. ses .dp. ua., електронна адреса dolc. post@ses.dp.ua

Сподіваємося на плідну співпрацю.

Автор: Асєєва О.В.,лікар з гігієни праці відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень  ДУ « Дніпропетровський ОЛЦ ДСЕСУ».

Print Friendly, PDF & Email