КЛІЩІ-ПЕРЕНОСНИКИ ЗБУДНИКА ОСОБЛИВО-НЕБЕЗПЕЧНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ!


 

Щодоби збільшується кількість постраждалих від укусів кліщів, які є переносниками особливо-небезпечного захворювання – Лайм – бореліозу.  На території Дніпропетровської області єдина лабораторія, яка проводить дослідження кліщів на збудники цієї інфекції, це лабораторія особливо небезпечних інфекцій ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ ДСЕСУ».

ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ ДСЕСУ» повідомляє:

З кожним роком збільшується кількість  людей, які заразилися від кліщів  хворобою Лайма. Лише за минулий рік у Дніпропетровській області  захворіло на цей недуг  303 особи.  Це інфекційне захворювання, небезпечне тим, що симптоми можуть з’явитися не відразу, а іноді через кілька місяців після інфікування. Один з перших симптомів, який може підказати про хворобу, – мігруюче по тілу еритема, що зовні нагадує кільце з червоним обідком.

кліщі

Вірогідність інфікування залежить від тривалості присмоктування кліща: якщо комаха була на тілі менше доби вірогідність досить мала, проте після третьої доби наближається до 100%.

Лабораторія особливо небезпечних інфекцій ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ ДСЕСУ» –  єдина лабораторія на території Дніпропетровської області, яка проводить дослідження кліщів, знятих з людей, на наявність збудників іксодового кліщового бореліозу.

Консультацію щодо обстеження постраждалих від укусів кліщів можна одержати у відділенні  та лабораторії особливо небезпечних інфекцій відділу дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ ДСЕСУ» по телефонам:  731-96-81,767-03-72.

Виконавець: Шамичкова Г.Р. – завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій, Діанова Ю.Б. – лікар-епідеміолог

Print Friendly, PDF & Email