Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» прийняла активну участь у міжнародному науковому форумі за підтримки Програми залучення до спільної біологічної діяльності.


Науковий форум та семінар із рецензування та відбору наукових робіт за підтримки Програми залучення до спільної біологічної діяльності (ПЗСБД ) в Україні  відбувся у м.Києві з 04 по 08.04.2016 року.

2

Заступник міністра охорони здоров’я України Перегінець Ігор Богданович

У роботі форуму прийняли участь більш , як 30 установ,в т.ч. фахівці  Державної санітарно-епідеміологічної служби. З доповіддю на форумі виступив заступник міністра охорони здоров’я  України Перегінець Ігор Богданович.

3

Завідувача кафедри епідеміології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця,д.м.наук,професор Колеснікова Ірина Павлівна Директор Державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Штепа Олександр Пимонович

Наукова спільнота виступала під керівництвом головного позаштатного епідеміолога МОЗ України, завідувача кафедри епідеміології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця,д.м.наук,професора Колеснікової Ірини Павлівни.

Метою форуму було підвищення рівня біобезпеки та біозахисту, сприяння поширенню концепції «Єдиного здоров’я» в Україні, розвиток знань в галузі епідеміологічного нагляду, а також покращення розуміння ризиків виникнення захворювань.

4

Жан-Поль Дж.Гонзалез, Грегорі І. Глас,Паула Пейрані, Девід Маклвер,Ерік Бортц

Науковий форум  проведено за участю   п’яти міжнародних експертів з США та Европи, які працювали як модератори і редколегія, та оцінювали кожну представлену усну та постерну презентацію ,в т.ч. Жан-Поль Дж.Гонзалез, Грегорі І. Глас,Паула Пейрані, Девід Маклвер,Ерік Бортц.

Робота  форуму проведена за активною участю Доктора Девіда Дж.Мустра,менеджера з питань біоспостереження та науково-дослідницької діяльності Представництво «Блек енд Вітч»/«Метабіота»,Наталії Орлової ,координатора тренінгів Представництво «Блек енд Вітч»,Оксани Шульги,координатора наукових проектів Представництво «Блек енд Вітч»/«Метабіота».

Від Дніпропетровського регіону у форумі прийняли участь завідувач кафедри  мікробіології,вірусології,імунології та епідеміології  Дніпропетровської медичної академії ,к.м. наук Степанський Д.О. та доцент кафедри  мікробіології,вірусології,імунології та епідеміології  Дніпропетровської медичної академії ,к.м. наук Дараган Г.М.

5

Директор ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр ДСЕСУ» Штепа Олександр Пимонович Завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Шамичкова Галина Ростиславівна

В рамках Форуму  директор ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр ДСЕСУ» Штепа Олександр Пимонович та завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Шамичкова Галина Ростиславівна презентували  постерні доклади та виступили з усними доповідями на тему : «Етіологічні чинники лептоспірозної інфекції на території Дніпропетровської області » та «Напрямки епідеміологічного моніторингу за туляремією на території Дніпропетровської області ».

Після усних доповідей фахівці ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр ДСЕСУ» приймали участь  в обговоренні виступів та відповідали на питання міжнародних експертів.        

На форумі було представлено 93  постерні презентації,  з яких 5 були виконані фахівцями ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України». Крім того, тези 6 робіт, виконаних фахівцями  ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» надруковані у міжнародній збірці наукових робіт.

Роботи фахівців ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» високо оцінені міжнародними експертами.За результатами активної участі у роботі Форуму фахівці «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» одержали сертифікати.

                                     Сертификат Штепа                 сертификат Шамычкова

Print Friendly, PDF & Email