Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 27.01.17р. по 02.02.2017р


У період з 27.01.17р. по 02.02.2017р. в Дніпропетровській області з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося більше 16 тисяч осіб. Захворюваність зросла на 12%.

Показник захворюваності по області менше показника минулого року на 53,5%. Епідемічний поріг в цілому по області не перевищено.

Перевищення епідемічного порогу захворюваності спостерігається лише на 7 адміністративних територіях (м.Павлоград, Васильківський, Новомосковський, Покровський, П’ятихатський, Царичанський та  Юр’ївського райони). Найбільші рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців Покровського та Юр’ївського районів.

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип зросла на 17,9% (за рахунок дітей шкільного віку). Всього зареєстровано понад 7 тисяч випадків. Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  складає 68,1%.

За результатами вірусологічного моніторингу, який здійснюється ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» на території області встановлено циркуляцію вірусів грипу А та грипу В.

За звітний тиждень по області зареєстровано  263 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію проти 233 випадків на попередньому тижні. Показник захворюваності склав 7,98 проти 7,07 на 100 тисяч населення. Захворюваність зросла на 12,8%.

По м.Дніпро, зареєстровані групові випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію вихованців Дошкільного навчального закладу № 269 (захворіло 3 дитини з однієї групи) та Дошкільного навчального закладу № 270 (захворіло 4 дитини з однієї групи). Фахівцями Державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводяться епідеміологічні розслідування та встановлюються обставини, які сприяли виникненню зазначених групових захворювань.  Протиепідемічні заходи тривають.

Спалахів вірусного гепатиту не зареєстровано.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 7 осіб, проти 5 на минулому тижні. Показник захворюваності склав 0,21 на 100 тисяч населення.

Лабораторією вірусології та СНІДу ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» 01.02.2017 року підтверджено діагноз сказ у мешканки с. Новомар’ївка  Солонянського району Дніпропетровської області. Нових осередків сказу серед  тварин  не зареєстровано. Протиепідемічні та протиепізоотичні заходи тривають.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

Гончарова О.В.

                                                                                      

 

Print Friendly, PDF & Email