Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 10.02.17р. по 16.02.2017р.


У період з 10.02.17р. по 16.02.2017р. в Дніпропетровській області з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 16,9 тисяч осіб. Захворюваність у порівнянні з минулим тижнем знизилась на 3%.

Показник захворюваності по області менше показника минулого року на 61%. Епідемічний поріг на жодній адміністративній території  та по  області не перевищено.

Найвищі рівні захворюваності зареєстровані по  мм. Павлоград, Вільногірськ, Жовті Води, Новомосковському та Павлоградському районах.

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип знизилась  на 6,3% (за рахунок дітей шкільного віку). Всього зареєстровано 11,3 тисячі випадків. Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  складає 67%.

За звітний тиждень по області зареєстровано 295 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію проти 276 випадків на попередньому тижні. Показник захворюваності склав 8,95 проти 8,38 на 100 тисяч населення. Захворюваність зросла на 6,9%.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 6 осіб, проти 5 на минулому тижні. Показник захворюваності склав 0,18 на 100 тисяч населення. Спалахів вірусного гепатиту не зареєстровано.

Серед тварин зареєстровано 1 випадок сказу в  Верхньодніпровському районі. Дві контактні особи отримують антирабічне лікування (профілактичні щеплення проти сказу).

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.


Print Friendly, PDF & Email